Versünnep 2023 – kiírás megjelenések

Elindult a jelentkezés az idei Versünnepre.

Az idei év kiemelt irodalmi évfordulóihoz kapcsolódik tematikájában a 2023-as Versünnep, amelynek versenyprogramjába már várjuk a jelentkezéseket.

A Versünnep Alapítvány “Reszket a bokor, mert eszembe jutottál” címmel, négy kategóriában írta ki az idei versenyprogramot, amelybe jelentkezhetnek hivatásos és nem hivatásos előadóművészek, amatőr előadók, formációk, valamint iskolák és civil közösségek is. 

A jelentkezéseket a Vers- és prózamondás, az Énekelt vers vagy versmegzenésítés, a Képző és/vagy filmművészeti alkotás, illetve a Táncművészeti alkotás kategóriákban várjuk.

A határidő hivatásos előadók esetében február 20., nem hivatásos előadóknál március 31. éjfél. 

A versenyre kizárólag magyar költők művével lehet jelentkezni, a hivatásos előadóművészek esetében a nevezett művek között kötelezően idei irodalmi évfordulós szerzőnek – Petőfi Sándor, Szendrey Júlia, Madách Imre vagy Kormos István – is kell szerepelnie.

Egy nevező több kategóriában is jelentkezhet, a verseny döntőjébe jutó előadók értékes tárgyi- és pénzjutalmakban részesülnek.

A Versünnep 2023. évi eseményeire iskolák és civil közösségek is jelentkezhetnek.

A programhoz az év folyamán bármikor kapcsolódhat bármely hazai és határon túl működő iskola vagy civil szervezet egy amatőr versmondó verseny megrendezésével.

A versmondó versenyek legjobbjai, kategóriagyőztesei és az egyéni előadók nemzetközi seregszemlén, valamint szakmai továbbképző nyári műhelymunkán vehetnek részt.

A Versünnep 2023 támogatója a a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

VERSÜNNEP 2023 – Kiírás professzionális előadók részére

VERSÜNNEP 2023 – Kiírás nem hivatásos, egyéni előadók számára

VERSÜNNEP 2023 – Kiírás iskolák és civil közösségek számára

Kapcsolódó hírek