Versünnep 2022 – beszámoló Vámosgyörkről

Több hónapnyi kemény munka, gyakorlás, próbák, 32 gyerek… 

Fantasztikus lehetőséget kaptunk a Versünnep Alapítványtól, amikor eljutott hozzánk a hír, hogy mi is jelentkezhetnénk a rendezvényünkre. Kis település révén nagyon tartottunk attól, hogy kevés gyermeket érint meg a lehetőség. A jelentkezési lap kiküldése után meglepő módon a jelentkezők száma egyre csak gyarapodott. Végül 32 lett a bűvös szám. 

Elkezdtünk verset válogatni, ami nem volt könnyű feladat, hiszen ilyen pici gyerekeknek Nemes Nagy Ágnes és Illyés Gyula hatalmas falat. Minél többször próbáltunk, annál világosabb volt, hogy feledhetetlen élményt nyújt majd a verseny. A szervezésben a háttérinformációkat hálás szívvel köszönöm Topolcsányi Laurának!

Eljött a nagy nap… A tanulók már a verseny reggelén izgalommal telve várták, hogy mikor lesz már fél kettő, amikor bemutathatják tudásukat. Időközben megérkezett a zsűri elnöke, Turi Bálint, aki lenyűgöző szakmai tudásával elbűvölt mindenkit. A workshop hatalmas, életre szóló élményt nyújtott az 5. osztályos tanulóknak. A verseny szerencsére gond nélkül zajlott, nagy izgalommal vártuk az eredményt. A zsűri tagjainak nehéz feladata volt , 32 fantasztikus gyerek közül kellett összesen 6 helyezettet (3 alsó tagozat, 3 felső tagozat) kiválasztani. Köszönettel tartozom a bírálóbizottság tagjainak: Turi Bálint Színművész Úrnak, Tóth Zoltán Gyuláné Igazgatónak, Kovácsné Medve Mária pedagógusnak, Herédi Róbert amatőr prózaírónak. 

Helyezettek:

Alsó tagozat:

  1. helyezett: Veres Violetta – 3. osztály
  2. helyezett: Farkas Nóra Noémi – 4. osztály
  3. helyezett: Balaton Virág Bora – 3. osztály

 

Felső tagozat:

  1. helyezett: Váradi Lilla – 7. osztály
  2. helyezett: Gulyás Napsugár Emese – 8. osztály
  3. helyezett: Czabán Emma – 8. osztály

 

A gyerekek, a szervezők és minden résztvevő nevében bátran mondhatom, hogy életünk nagy pillanata volt ez a verseny és remélem jövőre újra találkozhatunk!

Kapcsolódó hírek